25. lip 2009.

Varanje partnera

Anketom je bilo obuhvaćeno više od 1.300 korisnika mobilni telefona pokazala je da ta spravica i neverstvo ne idu zajedno.
Četrdeset posto korisnika mobilnog telefona šalje najmanje osam SMS poruka dnevno. Sesnaest posto anketiranih kaže da se ne bi ustezalo da SMS poruku pošalju i sa neke sahrane, venčanja, a njih 14 odsto priznalo je da su već slali SMS poruke iz crkve.
Australijanci vole i MMS, pa tako najčešće šalju slike sa putovanja, kuće ili novog automobila. "To je interesantna ilustracija evolucije načina života Australijanaca", kaže sociolog Mark Mekrindel u predgovoru za izveštaj australijskog operatera Telstra's State.

Međutim, SMS poruke nisu baš svima interesantne, naročito ne onima koji je dobiju greškom. Raskid kao posledica istraživanje je pokazalo da svaki treći korisnik mobilne telefonije krišom proverava poruke svog partnera, a raskid veze je najčešća posledica tog špijuniranja. Žene češće nego muškarci tajno proveravaju s kime se to dragi dopisuje, a najbolja prilika za špijunažu je kada partner spava ili je u toaletu.
Šta se tada moze da sazna?
Onaj ko stvarno nešto krije biće veoma oprezan - promiskuitetna osoba revnosno briše sve nedozvoljene poruke i pozive, ili se dopisuje u šiframa, tako da partner teško može da otkrije o čemu je reč. Zato sumnjičavci uglavnom pronalaze poruke lascivne prirode iza kojih stoji bezazleni flert i 'ubijanje' dosade.
Međutim, dok vi objasnite da ste se samo šalili zahtev za razvod braka je već kod sudije. Istraživanje je pokazalo da je čak devet posto veza raskinuto zbog SMS-a.

1 komentar: