29. srp 2009.

LJUBAV: Temelj veze- KOMUNIKACIJA

Svi znamo da je komunikacija najvažnija u vezi, jako malo parova se zapravo trudi raditi na njoj. Misle da je to nešto što jednostavno, ili funkcionira, ili ne.

Što je možda istina na početku veze, ali kako se veza razvija i vrijeme prolazi, oba partnera se mijenjaju. Samo uz dobru komunikaciju, bit ćemo svjesni tih promjena i stalno učiti o sebi i partneru, te o tome što je potrebno da veza i dalje funkcionira.

Mnogi kažu i da je dobar sex temelj veze. Apsolutno. Sex je također oblik komunikacije te je njegova kvaliteta tokom godina također ovisna o dobroj komunikaciji među partnerima. :-)

Kako održati dobru komunikaciju???

Kao i sve drugo u vezi, ništa ne možete sami. I vi i vaš partner morate jednako željeti "raditi" na vašoj vezi.
Za dobru komunikaciju jednako su važne male stvari kao npr. da pokažete interes kako mu je bilo taj dan na poslu ili da li je rješio onaj ispit/problem koji ga je mučio i sl.


Slušajte partnera ili bolje rečeno "slušajte" ga. Koncentrirati se povremeno na razgovor, pustite sve što radite, gledajte partnera u oči i razmišljajte o onome što govori. Uključite se aktivno u razgovor. Ako niste sigurni da ste nešto razumjeli, pitajte ili ponovite što je rekao.


Primjećujte i pamtite male stvari. Npr. prolazite kraj izloga i partner primjeti nešto i pokaže interes ili vam ispriča kako si takvo nešto već dugo želi.
Pospremite to u memoriju i izvucite kad ćete slijedeći put razmišljati šta da mu kupite. :-)

Nađite neki zajednički hobi - vrijeme provedeno na kvalitetan način potiče komunikaciju i bliskost među partnerima.

Ukoliko partner ili vi imate neki samo svoj hobi, ne znači da trebate partnera potpuno isključiti iz njega. Interesirajte se za partnerov hobi ili mu pričajte o svom. :-)



2 komentara: