4. srp 2009.

Serena pobjednica finala Wimbledona

U prvom setu je Venus imala svije brejk prilike, ali je mlađa sestra bila mnogo uspješnija i slavila u taj brejku. a ključni trenutak se desio kod šestog gema drugog seta kada je Serena napravila brejk i došla do titule iskoristivši četrvtu meč loptu. Ovo je bio prvi poraz Venus na Wimbledonu od 2006 god.

Prvi je set protekao u relativno izjednačenoj igri. Obje tenisacice koristile su svoju glavnu prednost i snažnim servisima kontrolisali poene u svojim servis-gemovima. Serena je izgubila samo jedan od 22 poena posle ubačenog prvog servisa, a Venus četiri od 25.

Do jedinih brejk prilika u setu došla je Venus u osmom gemu, kada je sa dva nezgodna riterna i jednom greškom rivalke uspela da dođe do dvije vezane brejk šanse. Ipak, Serena se, uz pomoć sestre kojoj je popustila koncentracija, izvukla iz teške situacije, pa se ubrzo ušlo u taj brejk.

Mlađa Vilijamsova nije ništa prepustila slučaju i u drugom je setu izgubila samo dva poena na svoj servis. Meč je ipak okončan na servis Venus, kada je Serena iskoristila četvrtu meč loptu i došla do titule.

Sereni Vilijams to je 11. Gren slem titula u karijeri, a druga ove sezone, pošto je već bila najbolja na Australijan openu.

Nema komentara:

Objavi komentar