13. kol 2009.

sex (ni) je dokaz ljubavi !?


Gledala sam seriju "Will&Grace" (zbilja super serija). Kroz čitavu seriju se provukao broj seksualnih partnera. Grace je imala 28 partnera, a njen dečko samo 5. Kod nas (na Balkanu) je drukčija situacija. Djevojke se kunu u grob majke da su djevice, a dečki da su potrošili pola grada i tri sela. Naravno, većinom i jedni i drugi lažu. Nema velike razlike. I dečki i djevojke sve češće gube nevinost prije punoljetnosti.


Ako sad sagledam stvari iz muške perspektive, dečki bi rado spavali sa svakom curom koju počasti pićem. Takva je stvarnost, takvi su hormoni. Nisi muško ako plačeš, ako si ljubazan i ako si djevica. Ali tu je i fizička razlika. Dečkima je sex vrlo važan, da se dokažu u društvu i da zadovolje svoje potrebe. Kod djevojaka je to druga stvar. One se odluče da spavaju s dečkom kad ovaj postavi ultimatum. Ili ćemo raskinuti ili spavati. Druga situacija je dokazivanje tobožnje ljubavi. Fraze kao "volim te" se vremenom izližu i djevojka, uvjerena u obostranu ljubav, odluči spavati s dečkom.

Dečki, kad su neko vrijeme u vezi, vole ispitati stanje stvari. Pitanje "Jesi li djevica?" će se pojaviti kad-tad u vezi koja je ozbiljnija od običnog izlaska. Djevojka koja vjeruje dečku do kojeg joj je stalo reći će mu istinu. I tad ulaze u slijepu ulicu. Od tad svaki naš pogled, poljubac ili dodir govori samo jedno. Mi želimo sex!!! A ako si mogla spavati sa bivšim, zašto ne želiš samnom? Zar si voljela njega više nego mene? Ta situacija vodi ili sexu ili raskidu... Djevojka će se u toj situaciji naći sa svakim novim dečkom (teen-veze ne traju zauvijek, znate?). I ako se dovede u tu situaciju, ma koliko to izgledalo normalno u zapadnom svijetu da djevojka spava sa svojim dečkom, na Balkanu će glasiti za laku djevojku. Dečki će hodati s njom samo zato što se nadaju da će nakon nekoliko izlazaka spavati.

Godine prolaze skupa sa djevojkama i dečkima, dolazimo u ozbiljnije godine kad čak razmišljamo o braku. Tu se uloge mijenjaju. Djevojački zahtjevi opadaju. Ženi je važno da voli svog muškarca, da joj je osigurana budućnost, da je zgodan i to je to.Sad dečkima nije važna samo jedna stvar kao u teen-godinama, već je i ugled u pitanju, jer je ovo ipak samo Balkan. On želi da voli svoju djevojku, da ne žive kod njegovih roditelja i da djevojka nije bila previše "popularna".

Opet se vraćam na seriju "Will&Grace". Iako je Grace imala više partnera (28), njen dečko koji je imao samo 5 partnerica, on je u prosjeku imao više sexa i ozbiljnih veza od nje. Razlika je vidljiva... Sex nije dokaz ljubavi.Naravno, ne govorim da su sve naše cure lake, nego da nije stvar u sexu. Znam da će me ubiti svi dečki koji ovo pročitaju, ali moram se zapitati. Da li djevojka zbilja može voljeti svakog dečka, toliko da će spavati s njim? Gdje je ono: u životu postoji samo jedna ljubav? Jer ipak nismo svi pjesničke duše koji će djevojkama pisati pjesme i ljubiti zemlju kojom hodaju. Neki od muškaraca su u vezi samo radi sexa i fizičke ljepote. A na djevojci je da se zapita da li je dečko zbilja voli ili je s njom samo radi njena tijela. Ipak, to je njihovo tijelo i mnogo je vrijednije od školske ljubavi koja će ionako završiti za nekoliko mjeseci. Tek tad djevojka vidi stvari kakve zbilja jesu i shvati da je možda pogriješila što je spavala s dečkom.

Sta reci na ovo...??? da vas cujem ...ostavite svoj komentar ispod posta...


Nema komentara:

Objavi komentar