6. kol 2009.

Šta uraditi ako cura nije raspoložena za sex ?


Na jedno od dječačkih tvrđenja povezanih s djevojkama i seksom - ono da je cura koja nije raspoložena za seks frigidna i bezvezna.

Za početak, da razjasnim šta riječ frigidna znači. Frigidnost je medicinski pojam i označava potpuno odsustvo želje za seksom; to je vrsta poremećaja koji može biti uzrokovan psihičkim (pogrešno vaspitanje, koje daje pogrešne stavove prema seksu, trauma kao što je pretrpljeni napad) ili fizičkim (bilo koji medicinski problem zbog koga cura fizički ne može da uživa u seksu ili je čak i stalno boli, pa zato i nema želju za seksom). U prijevodu: cura koja nekad jeste, a nekad nije raspoložena za seks nikako ne može biti frigidna - potpuno je normalno da ne budete uvijek raspoloženi za bilo šta, pa ni za seks.

Što se tiče tvrdnje da je cura koja u nekom trenutku nije raspoložena za seks bezvezna, to je besmisleno; prije je bezvezan neko ko vas tjera na nešto što u tom trenutku ne želite. Dakle, koliko ima istine u ovoj tvrdnji nekih dječaka? Nimalo. Samo su u tom trenutku frustrirani jer oni baš tada hoće, a vi nećete, pa na nimalo prijatan i potpuno nefer način pokušavaju da vas nagovore.

ZA CURE: ako vam dečko s kojim ste često kaže da ste frigidne i bezvezne onda kad niste raspoložene za vođenje ljubavi, ne vjerujte mu i zahtjevajte da prestane s uvredama; u ljubavnoj vezi niko nikoga ne smije ni na šta da tjera i niko nikoga ne smije da vrijeđa.

ZA DEČKE: ako vaša djevojka u nekom trenutku nije raspoložena za seks, nemojte je vrijeđati, jer na to nemate nikakva prava, i ako vas cura ostavi zato što je vrijeđate, pametno postupa. Ako ste baš željni vođenja ljubavi u tom trenutku, pokušajte s nježnostima i blagim maženjem, kako biste je oraspoložili za seks - a ako ni to ne upali, jednostavno sačekajte trenutak u kome ćete oboje biti raspoloženi.

Zar ne? :-P


3 komentara:

  1. i jesili razpolozena;P?

    OdgovoriIzbriši
  2. pa neznam...neka pokusa to reci:D

    OdgovoriIzbriši
  3. ZELIV JAVNO DA SE POHVALIM ZENI DAMI I KRALJICI KOJA MI VRATILA PORODICU..BILO NAM URADJENA CRNA MAGIJA..EVO BROJA.+381611047085

    OdgovoriIzbriši